Jdi na obsah Jdi na menu

MOŽNOSTI KOREKCE VPÁČENÝCH BRADAVEK

30. 8. 2013

Operace

Existují 3 stupně vpáčených bradavek:

  1. stupeň – bradavka se při masáži dvorce či jiné stimulaci sama vysune
  2. stupeň – při masáži se nevysune, lze ji však vytáhnout
  3. stupeň – bradavku není možné ani vytáhnout

Jedním z parametrů při rozhodování o operačním postupu je právě stupeň vpáčených bradavek. Přihlíží se také k tomu, zda má ke korekci dojít u ženy, která již kojit nebude, nebo u ženy, kterou těhotenství a kojení teprve čeká.

Existují 2 principy operačního postupu – konzervativní (sem patří piercing, masáž, formovače bradavek, kontaktní kloboučky) a operační (uvolnění zkrácení vazivových struktur podél mlékovodů, přerušení mlékovodů).

Konzervativní postupy se provádí minimálně půl roku. Teprve při nezlepšení stavu se přistoupí k operaci. Někdy však chirurg rovnou doporučí operaci, protože konzervativní principy léčby nabývají úspěšné nebo mají krátkodobý efekt.

Zákroky se provádí v místní anestezii.

-----------------------------------------------------------------------------------

Operační postup uvolněním zkrácených vazivových struktur podél mlékovodů

Metoda bez poškození mlékovodu se používá u žen, které chtějí v budoucnu kojit. Z několika řezů do tvaru kosočtverce na přechodu dvorce a bradavky se uvolní vazivo. Požadované polohy bradavky se docílí příčným sešitím. Jizvy na dvorci a bradavce nebývají nápadné. Avšak ani výsledek nebývá většinou příliš uspokojivý.

imagescagmt9s7.jpg

 

 

Metoda se používá u žen, které už nechtějí v budoucnu kojit.

Dvěma drobnými řezy se přeruší mlékovody a ostatní zkrácené struktury. Požadovaná poloha bradavky se zafixuje přibližně na 2-3 týdny silikonovým drénem.

Dalším postupem je rozpoltění bradavky a přerušení zkrácených struktur. S užitím několika laloků se vyplní báze bradavky. - nevíte někdo co to je, jak se provádí ? (zkusím ještě vypátrat)-asi tento obrázek, ale nevím na 100 %)

Výsledky metod s přerušením mlékovodu jsou uspokojivější.

Pooperační péče

Klientka dochází na kontroly a převazy. Stehy jsou odstraněny v rozmezí 3-10 dnů po operaci. Mohou se objevit otoky bradavek a snížení citlivosti, která do 7 dní odezní.

Komplikace

Komplikace bývají vzácné. Mohou jimi být recidiva onemocnění, otoky, krvácení, infekce, asymetrie bradavky, zvýšená pigmentace, snížená citlivost bradavek či keloidní jizvy (tzn. se zmnoženým vazivem).

 

Moje zkušenosti:
Rozhodla jsem se, že si nechám udělat korekci bradavek, ale pouze s přerušením vazů, které bradavku vtahují. I když mám dvě děti, které jsem do roka obě kojila, mlékovody jsem si nechat přerušit nechtěla i když vím, že u přerušení mlékovodů, bradavka opravdu zůstane už na pořád vztyčená. 
Operaci mi dělal doktor s místním znecitlivěním, nařízl bradavku, přerušil vazy a bradavku vtáhl do takového kloboučku, ke kterému ji přišil. Prsa zafašoval a za 14 dní jsem jela na vytáhnutí stehů. Vyndal stehy, sundal kloboučky, já měla bradavky a nepopsatelnou radost. Ujišťoval mě, že už je to napořád. Nemohla jsem tomu ani uvěřit. Vše bylo bezbolestné, stálo mě to 8000,- (2007)Bylo to dost, ale říkala jsem si, že to stojí za ukončení trápení a stálého studu. Jenže moje radost trvala, tak asi týden, až se řezy zahojily, bradavky opět zalezly a já jsem tam, kde jsem byla před tím. Takže pokud se rozhodnete na tuto operaci jít, tak radím pouze pro ty, kdo už nebudou kojit a mohou si tedy nechat přerušit i mlékovody. 
 

 Tak jsem se odhodlala na další konzultaci (2.10.2013)   tentokrát už bych si nechala udělat korekci s přerušením mlékovodů, protože už mám odkojeny 2 děti. Byla mi tedy nabídnuta korekce s přerušením mlékovodů a bradavky se na cca 3 týdny propíchnou 2 silnými jehlami a pak to údajně drží. Je prý hodně postupů, jak korekci provést. Ptala jsem se i jestli je při přerušení mlékovodů možnost vpáčení zpět a prý ano, většinou jsem vyčetla, že toto je už natrvalo , tak nevím. Zjišťovala jsem ceny zde mi byla nabídnuta cena 12000,- no šílený, tak musím začít šetřit, našla jsem ceny v rozmezí od 4500,- (za obě strany) do 16990,-, takže opravdu záleží na doktorovi.                

                             

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Operační postup - přerušení mlékovodů

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

DavidVak - How to serving Google

13. 1. 2023 14:26

That means you'll perceive some fresh features and have access to additional channels where you can pick up visibility, without having to modify nous of some ornate, handbook migration process. https://googlec5.com

VictorLak45678 - very good post

24. 8. 2022 18:35

"Very nice write-up. I absolutely love this website. Keep writing!
"
https://www.yyx.yn.cn/space-uid-377743.html

Michaeltek - Nice post

24. 8. 2022 18:33

"After I originally commented I seem to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and now whenever a comment is added I get 4 emails with the same comment. There has to be a way you are able to remove me from that service? Many thanks!"
https://bitcointalk.jp/user/noodlesquash0

HenryAcimb23453 - נערות ליווי

18. 6. 2022 10:49

"I wanted to thank you for this excellent read!! I certainly loved every bit of it. I've got you saved as a favorite to check out new things you postO"
https://israily-lover-whoesweet.tk/news/maucipozan

Petra K. - Myslím že daleko lepší než chir. zákrok je obyčejný piercing.

18. 1. 2016 15:28

Měla sem též tento problém a potom co jsem si jedno prso nechala chirurgicky opravit, což nedopadlo moc úspěšně a do druhého si nechala dát piercing, který bradavku krásně vystrčil ven tak bych vám jednoznačně doporučila piercing, kdy ten problém vyřešíte za cca šest stovek za několik málo sekund. Ten rozdíl jak to vypadá po aplikaci piercingu je dobře vidět na posledn ífotce na článku v odkazu.

http://www.anchor-piercing.cz/cz/clanky/piercing-bradavky.html

Anonym - Re: Myslím že daleko lepší než chir. zákrok je obyčejný piercing.

4. 9. 2017 0:51

Dobrý den, mohla bych se zeptat kde jste si nechala piercing píchnout? Děkuji

admin - Stránky (v angličtině) na toto téma

17. 10. 2015 15:15

Stránky s touto tématikou - fotky před a po, popis jednotlivých stupňů vpáčení atd...

http://www.plasticsurgery4u.com/inverted_nipple/